clanak False

Objavljen urbanističko-arhitektonski natječaj za novi vrtić na Jarun

27.04.2024.
Grad Zagreb, u suradnji s Društvom arhitekata Zagreb, objavio je javni natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja za izgradnju novog dječjeg vrtića na Jarunu. Novi dječji vrtić nalazit će se uz malo jezero Jarun, u naselju Petrine-Županići, a smjestit će 10 odgojnih skupina s ukupno 200-ak djece.

„Prethodna uprava godinama je nedovoljno ulagala u proširenje kapaciteta vrtića, a za razliku od njih, mi radimo povijesni iskorak u ulaganjima u vrtiće. Završili smo 4, trenutno gradimo 10 vrtića, a ove i sljedeće godine investirat ćemo u još najmanje 10 vrtića“, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

„Nakon prvog investicijskog vala koji se primarno odnosio na istok grada, drugi val investicija fokusiramo na zapad, poput četvrti Novi Zagreb Zapad, gdje također postoji velika stambena izgradnja koja nije bila praćena izgradnjom vrtića i škola. Osiguravanje mjesta u vrtiću naša je najvažnija demografska mjera i nećemo stati dok svako dijete u Zagrebu ne bude imalo svoje mjesto u vrtiću”, istaknula je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika.

Za ovaj natječaj osigurano je 25.000 eura nagradnog fonda, pri čemu će pobjedniku pripasti prva nagrada u neto iznosu od 10.000 eura. Rok za predaju arhitektonskih rješenja je 24. lipnja, dok se odluka o najboljem projektu očekuje sredinom srpnja.

„Provedbom javnog urbanističko-arhitektonskog natječaja nastojimo poticati kreativnost i inovaciju arhitekata te dobiti najbolje moguće rješenje, odnosno vrtić koji će predstavljati savršeni sklad vizure, održivosti i funkcionalnosti“, dodao je Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika.

Natječaj možete pogledati na poveznici

Gradske vijesti