clanak False

Novi dječji vrtić u Borovju imat će 14 skupina i bazen

31.07.2024.
Ovaj tjedan pokrenut je postupak javne nabave za izgradnju i opremanje novog dječjeg vrtića Borovje na području gradske četvrti Peščenica – Žitnjak. Vrtić će moći primiti gotovo 200 djece u 14 dnevnih boravaka, a ukupna bruto površina zatvorenih prostora vrtića iznosit će 2.994 m2.

"Ovaj vrtić ne samo da će pružiti prostor za igru i učenje, već će biti primjer napredne gradnje sukladne najmodernijim standardima", rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, te dodao da će za električnu energiju na krovu objekta biti postavljeni solarni paneli. Dječji vrtić će uključivati i višenamjenske ateljee i prostore za istraživanje, a jedna od posebnosti objekta je i mali zatvoreni bazen u kojim će se djeca igrati i učiti plivati.

Ukupna vrijednost investicije je 9,7 milijuna eura, pri čemu se 80% osigurava iz gradskog proračuna, dok će ostatak biti sufinanciran sredstvima NPOO-a.

"Svaki tjedan smo na novom gradilištu, što je dokaz posvećenosti ove gradske uprave obnovi društvene infrastrukture, s posebnim fokusom na vrtiće i škole. Trenutno je u tijeku izgradnja ili prenamjena 9 dječjih vrtića, za vrtiće DV Borovje i DV Podbrežje u tijeku je nabava izvođača, a za DV Jarun i DV Sloboština provode se urbanističko-arhitektonski natječaji. Težimo u što kraćem roku svoj zagrebačkoj djeci osigurati mjesto u gradskom dječjem vrtiću", istaknula je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

Gradske vijesti