clanak False

Nova tržnica u Vrapču do kraja godine

19.03.2024.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet danas su s voditeljicom podružnice Tržnice Zagreb Boženom Cvitanović, predsjednikom Vijeća gradske četvrti Podsused Vrapče Donatom Radasom, te suradnicima, obišli gradilište nove tržnice Vrapče.

Do kraja godine, na mjestu stare tržnice u Vrapču niknut će nova, suvremena tržnica s unutarnjim i vanjskim prostorom, te garažom s 21 parkirnim mjestom za kupce. Građani četvrti Podused Vrapče, osim same tržnice, dobit će i multifunkcionalni vanjski prostor kao mjesto ugodnog ambijenta, okupljanja građana na raznim kulturnim i društvenim događanjima. Ukupna vrijednost projekta je 2,3 milijuna eura.

Time je označen početak revitalizacije gradskih tržnica.

„Ovo je prva kapitalna investicija u gradske tržnice u zadnjih 30 godina“, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević najavivši uređenje i drugih gradskih tržnica: “ Završava se Studija revitalizacije tržnica kako bismo unaprijedili ono po čemu je naš grad prepoznat. Zagreb je jedan od rijetkih gradova koji ima to bogatstvo i tradiciju. Uredit ćemo tržnice na ponos svim Zagrepčankama i Zagrepčanima, kao što smo i obećali, poručuje gradonačelnik.

Gradske vijesti