clanak False

Nova ambulanta u Gračanima nudit će i nove zdravstvene usluge

15.02.2024.
Radove na izgradnji dugoočekivane područne ambulante Gračani Doma zdravlja Zagreb – Centar obišli su danas gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet. 

“Cilj nam je osigurati bolju dostupnost i visoku razinu zdravstvene zaštite, a time i bolju kvalitetu života stanovnicima ovog dijela grada”, rekao je gradonačelnik Tomašević najavivši kako nova ambulanta uz dosadašnje ordinacije opće medicine, patronažne i stomatološke ordinacije, širi zdravstvene sadržaje na pedijatrijsku i ginekološku ordinaciju.

Zamjenik Korlaet je dodao da postojeći objekt ambulante u Gračanima nije zadovoljavao moderne standarde. „Na istoj lokaciji gradimo novi, suvremeni objekt, pri čemu će se zadržati postojeći oblik i veličina čestice”, objasnio je zamjenik.

„Dostupne i kvalitetne usluge primarne zdravstvene skrbi smatramo jednom od svojih ključnih zadaća, kao i ulaganja u proširenje i veću dostupnost socijalnih usluga usmjerenih ranjivim skupinama“, istaknula je zamjenica Dolenec.

Ovoj ambulanti gravitirat će gotovo 20.000 stanovnika Podsljemena, a u objekt od 400 m² Grad ulaže preko dva milijuna eura proračunskog novca. Radovi na izgradnji bi trebali biti gotovi krajem ljeta ove godine.

Gradske vijesti