clanak False

Ljetni radovi na prometnicama u Zagrebu u završnoj fazi

31.08.2024.
Intenzivno razdoblje ljetnih radova koji su se izvodili na najprometnijim ulicama u Zagrebu kako bi se zamijenile stoljetne cijevi, desetljetna rasvjeta i oštećeni asfalt su u završnoj fazi i većina će biti dovršena do početka školske godine. 
 
Radovi u Ilici završeni su i prometnica je jučer puštena u promet u punom profilu. Izvedeni su opsežni radovi na izgradnji novog vodoopskrbnog cjevovoda budući je stari datirao još iz 1890. godine. U Ozaljskoj ulici završeni su radovi na rekonstrukciji vodovoda starog 90 godina, te će se izvesti i radovi cjelovite rekonstrukcije prometnice, a ne samo planirana sanacija prijekopa, zbog čega će radovi trajati još tjedan dana, kao i uređenje pothodnika Dubravica i Škorpikove ulice. 
 
Grad Zagreb i nakon završetka ovih radova nastavlja obnavljati infrastrukturu kako bi Zagreb bio što ugodniji za sugrađane. Radovi će se, iako u manjem obimu, nastaviti i tijekom godine pa će se tako u ulici Šestinski vijenac, na dijelu od Ulice Šestinski vrh do kućnog broja 16, od nedjelje 1. rujna od 20,00 sati rekonstruirati vodoopskrbni cjevovod, a nakon toga će prometnica biti asfaltirana u punoj širini i u potpunosti obnovljena, te za vrijeme radova zatvorena za promet.
 
U ponedjeljak 2. rujna u 8,00 sati započinju radovi obnove kolnika na južnoj kolničkoj traci Ulice kneza Branimira, na dijelu od Osječke ulice do Aleje Javora. Radovi obuhvaćaju zamjenu dva sloja asfalta - nosivog i habajućeg, kao i zamjenu dotrajalih poklopaca komunalne infrastrukture, škrinjica i slivničkih rešetki. Ukupna površina radova je oko 9.000 m² i dio su Programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta s ciljem obnove najopterećenijih prometnica. Radovi će trajati do nedjelje 15. rujna do 20,00 sati. Južna kolnička traka na tom dijelu bit će zatvorena pa će se promet privremeno odvijati po preostalom slobodnom dijelu kolnika.
 
Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju.

Gradske vijesti