clanak False

Kreće izrada projektne dokumentacije za gradnju Centra za gospodarenje otpadom Zagreb

07.09.2024.
U skladu sa zaključkom Gradske skupštine koja je usvojila studiju izvodljivosti, Grad Zagreb je proveo postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije za Centar za gospodarenje otpadom (CGO) Zagreb. Podsjećamo, CGO će se graditi na zemljištu u Resniku, uz pročistač otpadnih voda. Radi se o zemljištu kojem je Grad Zagreb 3. kolovoza ove godine ušao u posjed raskidom koncesije i preuzimanjem upravljanja pročistačem od strane gradskog poduzeća Vodoopskrba i odvodnja d.o.o.

Na natječaju je po kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude odabrana zajednica ponuditelja Ekonerg i IPZ Uniprojekt Terra. Vrijednost odabrane ponude je 474.800 eura, a rok za izradu projektne dokumentacije je 16 mjeseci. Vrijednost investicije u izgradnju samog CGO-a se procjenjuje na 140 milijuna eura.

Izrada studijsko-projektne dokumentacije za CGO Zagreb uključuje izradu idejnog rješenja, izradu Studije utjecaja na okoliš, izradu idejnog projekta, ishođenje uvjeta i ishođenje pravomoćne lokacijske dozvole.

Radi se o ključnom koraku s ciljem izgradnje CGO Zagreb u Resniku do 2028. godine, čija izgradnja je preduvjet za zatvaranje odlagališta otpada na Jakuševcu.

Gradske vijesti