clanak False

Koncert u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe

22.06.2024.
Već tradicionalno, 22. lipnja, Centar mladih Ribnjak, u suradnji s Gradom Zagrebom i Antifašističkom ligom Republike Hrvatske, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, organizira koncert povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe i 83. godišnjice antifašističkog ustanka u Hrvatskoj.
 
Gradonačelnik Tomislav Tomašević pozdravio je prisutne uoči nastupa Zagrebačkog orkestra ZET-a i Zbora Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić.  Večer je zaokružio koncert grupe Detour.
 
"Danas nije dan antifašizma, danas je Dan antifašističke borbe, a ta borba nikad neće stati jer kao što možemo vidjeti, moderni oblici fašizma se javljaju i u Hrvatskoj i u drugim zemljama Europe i svijeta. Prije 83 godine u šumi Brezovici osnovan je prvi partizanski odred s kojim je počela antifašistička borba ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Europe, a u narodnooslobodilačkoj vojsci je sudjelovalo čak 50 tisuća Zagrepčanki i Zagrepčana i bitno je da se toga sjećamo." rekao je gradonačelnik Tomašević te dodao da su antifašistički temelji Europe, Republike Hrvatske i Grada Zagreba vječni i da nitko to neće moći promijeniti.

Gradske vijesti