clanak False

Klinika za psihijatriju Vrapče ima novo električno vozilo za prijevoz pacijenata

02.10.2024.
Novo električno vozilo za prijevoz pacijenata, čiji nabavu je financirao Grad Zagreb, od ovog tjedna je uporabi u krugu Klinike za psihijatriju Vrapče. 

Time će se za pacijente koji se teže kreću, omogućiti sigurniji i udobniji prijevoz unutar bolnice. Vozilo, čija vrijednost nabave je 32.000 eura, ne ispušta štetne plinove te time doprinosi i zdravijem okruženju.  

„Vozilo  je prilagođeno i osobama s invaliditetom, opremljeno pristupnom rampom i prostorom za invalidska kolica čime će moći lako i sigurno koristiti prijevoz.“, kazala je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom dr. sc. Lora Vidović ističući pritom kako će i osoblju bolnice znatno pomoći u komunikaciji i povezanosti unutar Klinike. „Imajući u vidu da područje Klinike, koja je paviljonskog tipa, obuhvaća 92.400 m2, i djelatnici mogu brže komunicirati i time učinkovitije pružati skrb pacijentima.“, kazala je Vidović. Pored toga, vozilo se tiho kreće i time omogućava pacijentima miran boravak u krugu Klinike. 

Kao osnivač Klinike, koja će u studenome 2024. obilježiti 145. obljetnicu rada i koja je simbol psihijatrijske skrbi u Hrvatskoj, Grad Zagreb kontinuirano podržava njen rad. Da podsjetimo, prošle godine je otvorena obnovljena i opremljena zgrada Odjela psihogerijatrije koja se prostire na 3.000 m2. Klinici za psihijatriju Vrapče tada je uručen i certifikat o međunarodnoj akreditaciji, čime je postala jedina međunarodno akreditirana psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj. 

 

Gradske vijesti