clanak False

Gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio 19. manifestaciju Noć muzeja

26.01.2024.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je u Muzeju Grada Zagreba 19. manifestaciju Noć muzeja, na temu „Muzeji i nova publika“.

Drago mi je da je baš u Muzeju Grada Zagreba svečano otvorenje ovogodišnje 19. Noći muzeja. Kada je riječ o kulturnim manifestacijama, Noć muzeja jedan je od najuspješnijih projekta, a postao je i svojevrsni brend“, rekao je gradonačelnik Tomašević, izrazivši zadovoljstvo time što se svake godine sve više institucija uključuje u ovu manifestaciju.

Dodao je kako se obnova muzeja stradalih u potresu, zahvaljujući dobroj suradnji s Ministarstvom kulture i medija, razvija u dobrom smjeru. „Posebice me veseli što će ove godine biti završena obnova Arheološkog muzeja i Hrvatskog prirodoslovnog muzeja“, istaknuo je gradonačelnik, rekavši kako je Grad Zagreb u ovoj godini osigurao 75 % veći iznos za programska sredstva u kulturi u odnosu na prošlu godinu.

Grad će uvijek podržavati ovu manifestaciju i kroz besplatni javni prijevoz u suradnji sa ZET-om, ali i na sve druge moguće načine“, zaključio je gradonačelnik i pozvao građane da u što većem broju podrže ovu manifestaciju.

Gradske vijesti