clanak False

Gradonačelnik Tomašević sudjelovao je na Forumu „Izgradnja održivih demokracija" u Budimpešti

20.09.2024.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sudjelovao je na Forumu „Izgradnja održivih demokracija“ koji se četvrtu godinu za redom održao u Budimpešti 18. i 19. rujna 2024. u organizaciji Grada Budimpešte i partnera.

Prvog dana Foruma gradonačelnik Tomašević sudjelovao je u panelu „Zelena tranzicija glavnih gradova Jugoistočne Europe“ s predstavnicima Albanije, Bugarske, Mađarske i Srbije.

Sudionici panela podijelili su svoja iskustva u provedbi zelene tranzicije i izazove s kojima se gradovi suočavaju u nastojanjima da se ublaže negativne posljedice klimatskih promjena. Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević u tom je kontekstu istaknuo važnost izravne dostupnosti EU fondova gradovima. Panelisti su zaključno naglasili da uspješna zelena tranzicija iziskuje uključivanje građana u u mjere koje gradovi poduzimaju, ulaganje dodatnih napora u ublažavanje posljedica klimatskih promjena, a ne samo prilagodbu nastalim promjenama, kao i razmjenu iskustava i primjera najboljih praksi među gradovima.

Na marginama Foruma, gradonačelnik Tomašević dao je intervju za Euronews Mađarske i zajedno s gradonačelnikom Budimpešte Gergelyem Karácsonyem posjetio mjesto izgradnje mobilnog zida za obranu od poplave na rijeci Dunav.

Gradske vijesti