clanak False

Gradonačelnik podržao javnozdravstvenu akciju "Dan narcisa 2024." i akciju "Udomljavanje je fora" na Trgu bana Jelačića

23.03.2024.
Diljem Hrvatske svake se godine, prve subote proljeća, prigodno obilježava Dan narcisa koji je posvećen podizanju svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojki i redovitog odlaska na preglede.

Naše su sugrađanke imale priliku saznati informacije o prevenciji i liječenju raka dojke, a one starije od 40 godina su bez uputnice i potpuno besplatno obavljale i preglede na mobilnom mamografu.

"Već 28. godinu za redom Grad Zagreb organizira Dan narcisa kojim želi senzibilizirati javnost na problem karcinoma dojke kod žena. Drago nam je da ova akcija daje rezultate i da se smanjila smrtnost od karcinoma dojke kod žena. Hrvatski zavod za javno zdravstvo plaća preventivne preglede za žene od 50 do 69 godina, a Grad Zagreb je uveo nadstandard da plaća preventivne preglede i za mlađe žene od 40 do 50 godina te za žene starije od 69 godina", rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević i podsjetio sugrađanke da isto tako u sklopu akcije "Štampar u tvom kvartu" Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar imaju mogućnost koristiti uslugu mobilnog mamografa.

Gradonačelnik je podržao i akciju "Udomljavanje je fora" te poručio sugrađanima: "Udomljeni pas vam pruža posebnu ljubav".

Akcijom se želi vlasnike pasa potaknuti na sterilizaciju svojih ljubimaca, a građane podsjetiti da u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba uvijek ima pasa koji sanjaju o toplom domu i dobrim ljudima.

Gradske vijesti