clanak False

Gradonačelnik i zamjenici obišli gradilište Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec

23.01.2024.
Gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet, te suradnici, obišli su danas gradilište Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec u Sesvetama.

„Nakon 15 godina čekanja, Zagreb dobiva novi 61. matični vrtić, ovdje u Sesvetskom Kraljevcu, a tijekom godine, sukladno dinamici radova, pokrenut ćemo osnivanje još jednog vrtića, u Svetoj Klari“, rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec podsjetivši kako je do kraja godine planirano otvaranje još čak 10 vrtića.

„Njih šest je već u fazi radova: Sesvetski Kraljevec, Ivanja Reka, Žitnjak, Sveta Klara, Novi Retkovec i Studentski grad, na još dva radovi započinju do kraja mjeseca: Sesvetska Sopnica i Cerje, a dva projekta: Trnava i Gajnice su u javnoj nabavi za izvođače radova“ istaknula je zamjenica gradonačelnika.

Kada je riječ o izgradnji vrtića, Dječji vrtić u Sesvetskom Kraljevcu najveći je trenutačni projekt, s čak 14 odgojnih skupina, 7 jasličkih i 7 vrtićkih, a od naredne pedagoške godine pružat će smještaj za 260-ak djece.

Vrijednost radova i opremanja iznosi nešto više od 7,7 milijuna eura, od čega je oko 20% potrebnih sredstava, osigurano iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, dok je 80% potrebnih sredstava osigurano u Gradskom proračunu.
 

Gradske vijesti