clanak False

Grad Zagreb u javno savjetovanje uputio Program poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva i višestruko povećao potpore

15.03.2024.
Grad Zagreb posvećen je razvoju obrta, malog i srednjeg poduzetništva kroz različite programe, projekte i suradnju, a ove godine i značajno povećana ulaganja u potpore.
 
U Javno savjetovanje upućen je Nacrt prijedloga Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva 2024.-2030., odnosno svojevrsna gradska strategija razvoja obrta i poduzetništva. Pozivamo zainteresiranu javnost da svoje primjedbe i prijedloge uputi do 7. travnja ove godine.
 
Pozivamo poduzetnike da nam se obrate sa svojim idejama i potrebama kako bismo zajednički doprinijeli razvoju gospodarstva u Zagrebu“, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević napomenuvši da je cilj konkurentno, inovativno i održivo obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo.
 
Grad Zagreb je u ovogodišnjem Proračunu višestruko povećao sredstva potpore obrtima, malim i srednjim poduzetnicima - s 1,7 milijuna eura prošle godine na 5,5 milijuna eura. Nakon što se usvoji ovaj Program, slijedi niz provedbenih pravilnika, a zatim i objava natječaja za same potpore“, objasnila je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.
 
Naglasci novog Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva su daljnje jačanje konkurentnosti obrtnika i poduzetnika te njihove otpornosti na krize, podrška poduzetnicima za transformaciju poslovanja uz primjenu inovacija i zelenih tehnologija, razvoj društvenog poduzetništva i solidarne ekonomije, razvoj ekološkog i konkurentnog turizma te razvoj kulturnog i kreativnog poduzetništva.
 
Također, danas je Grad Zagreb objavio Javni poziv za dodjelu državne potpore za kulturna događanja na području Grada Zagreba. Potpore se dodjeljuju za umjetnička i kulturna događanja i festivale. “Ovim programom želimo doprinijeti prepoznatljivosti Zagreba kao dinamičnog urbanog središta s bogatom ponudom kulturno-turističkih sadržaja”; zaključio je gradonačelnik Tomašević.
 
Visina potpora je u tri kategorije, od 100.000,00 EUR do 350.000,00 EUR, a rok za podnošenje prijava je 15. travnja 2024. Sve informacije o pozivu dostupne su na mrežnim stranicama Grada Zagreba.

Gradske vijesti