clanak False

Grad Zagreb skratio je rok za plaćanje dobavljačima na 30 dana

03.01.2024.
Zahvaljujući odgovornom upravljanju gradskim financijama, Grad Zagreb skratio je rokove plaćanja računa dobavljačima sa 60 na 30 dana od dana primitka računa.
 
Nakon što smo potpuno ukinuli kašnjenja u plaćanju, koja su prije našeg preuzimanja upravljanja Gradom bila čak 6 mjeseci, u 2024. ulazimo sa skraćenim rokovima od 30 dana za kapitalne projekte. Kraći rokovi plaćanja su važni jer se u takvim uvjetima puno više tvrtki može javiti na naše natječaje. Važno nam je imati kompetitivne postupke javne nabave, jer ćemo tako ostvariti bolju kvalitetu po konkurentnim cijenama. Program kapitalnih ulaganja Grada Zagreba u 2024. iznosi 219 milijuna eura, imamo doista ambiciozan plan izgradnje i pozivamo sve gospodarske subjekte da se javljaju na postupke nabave Grada Zagreba“, rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.
 
Krajem prošle godine Grad Zagreb je skratio rokove plaćanja računa iz proračuna pa je za radove i usluge vezane za kapitalne projekte rok ispunjena obveze plaćanja računa iz proračuna Grada Zagreba 30 dana. Isto vrijedi za sva gradska upravna tijela te za sve gradske ustanove i zavode.

Gradske vijesti