clanak False

Grad Zagreb otvorio novi dječji vrtić u Gajnicama, 6. u mandatu

04.09.2024.

Danas je s radom započeo dječji vrtić u Gajnicama, šesti u mandatu ove gradske uprave. Radi se o područnom objektu Dječjeg vrtića Kustošija, u koji je uloženo 800,000 eura, od čega je više od 70% iz gradskog proračuna, a ostatak je financiran putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. U mandatu ove uprave dosad su otvoreni vrtići u Kašini, Odranskom Obrežu, Sesvetama, Sesvetskoj Selnici, te Ivanjoj Reci, a tijekom rujna bit će otvorena još tri vrtića, na Žitnjaku, u Sesvetskom Kraljevcu te Studentskom gradu.

„Naš cilj je osigurati svakom djetetu u Zagrebu upis u vrtić i zato gradimo nove vrtiće, proširujemo kapacitete postojećih, brinemo o zadržavanju njihove cjenovne pristupačnosti i unapređujemo materijalna prava i uvjete rada zaposlenika”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Da se navedeni cilj postiže vidljivo je iz činjenice da je ove godine u gradskim dječjim vrtićima 40% manje neupisane djece nego prošle godine. Dapače, 1. rujna na stranicama Grada Zagreba objavljen je popis sa 190 slobodnih mjesta u gradskim vrtićima, te dodatnih više od slobodnih 300 mjesta u vjerskim i privatnim vrtićima i obrtima dadilja.

„Sve dok ne upišemo svu djecu nećemo biti zadovoljni, no nedvojbeno smo napravili veliki napredak u samo jednoj godini. Nakon tri vrtića koja otvaramo u rujnu, još pet planiramo dovršiti do kraja godine“, dodala je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Podsjetimo, škole i vrtići izgrađeni, dograđeni ili obnovljeni u mandatu ove gradske uprave su: OŠ Miroslava Krleže, OŠ dr. Ivan Merz, OŠ Vugrovec-Kašina, PŠ Vugrovec, Učenički dom Ante Brune Bušića, OŠ Petra Zrinskog, Glazbena škola Blagoja Berse, Gimnazija Tituša Brezovačkog, OŠ Ante Kovačića, OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Augusta Šenoe, PŠ Pongračevo, OŠ Savski Gaj, PŠ Blato, XII. gimnazija, OŠ Jure Kaštelana, Hotelijersko-turistička škola, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, OŠ Bukovac, OŠ Kupinečki Kraljevec, DV Kašina, DV Sesvete, Vladimira Vidrića, DV Sesvetska Selnica, DV Odranski Obrež, DV Ivanja Reka i DV Gajnice.

Vrtići i škole koji su trenutno u izgradnji: DV Sveta Klara, DV Sesvetski Kraljevec, DV Sesvetska Sopnica, DV Žitnjak, DV Novi Retkovec, DV Studentski Grad, DV Jabuka, DV Jabuka, DV Cerje, OŠ Jakuševec i OŠ Lučko, PŠ Ježdovec.


Gradske vijesti