clanak False

Grad Zagreb objavio urbanističko-arhitektonski natječaj za dječji vrtić u Sloboštini

21.06.2024.
Grad Zagreb, u suradnji s Društvom arhitekata Zagreb, objavio je danas javni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog  rješenja za izgradnju Dječjeg vrtića Sloboština.

“Ovaj smo tjedan otvorili svoj peti vrtić u mandatu, devet vrtića imamo u izgradnji, a paralelno pokrećemo drugu generaciju investicija u nove vrtiće u Podbrežju, Borovju, Stenjevcu i drugdje. U sklopu toga otvaramo i urbanističko-arhitektonske natječaje poput ovog za Dječji vrtić Sloboština koji je vrlo važan za Gradsku četvrt Novi Zagreb Istok”, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Dječji vrtić Sloboština će na 6400m² zemljišta imati bruto površinu od 2300m², a moći će primiti 180 djece u 10 odgojnih skupina. Planirana vrijednost investicije iznosi oko 4,3 milijuna eura.

Raspisivač i investitor je Grad Zagreb, a provoditelj i organizator natječaja Društvo arhitekata Zagreb. Za ovaj natječaj osigurano je 25.000 eura nagradnog fonda, pri čemu će pobjedniku pripasti prva nagrada u neto iznosu od 10.000 eura. Natječaj je otvoren do 25. rujna 2024., a do kraja listopada će biti poznat pobjednički rad. 

„Nadamo se velikom broju pristiglih radova na ovom natječaju, jer urbanističko-arhitektonske natječaje vidimo kao alat za pronalaženje najboljih rješenja, koja su ekonomična, održiva i u funkciji djeteta“, naglasio je gradonačelnik Tomašević, te podsjetio da je Grad Zagreb u travnju također pokrenuo urbanističko-arhitektonski natječaj za Dječji vrtić Jarun.

Natječaj za Dječji vrtić Sloboština možete pogledati na poveznici.
 

Gradske vijesti