clanak False

Grad pokrenuo investicije u SRC Šalatu

23.08.2024.
Nakon dugog niza godina bez većih ulaganja Grad Zagreb je pokrenuo nabavu za radove na uređenju Sportsko rekreacijskog centra Šalata. Procijenjena vrijednost radova na SRC Šalati, koji zasigurno spada među najljepše sportske objekte ovog dijela Europe, iznosi preko 460 tisuća eura.

„Ovi radovi, kojima započinjemo uređenje Šalate, prvi je ozbiljniji zahvat na objektu još od Univerzijade“, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

U ovoj fazi, za koju je pokrenut postupak javne nabave, uređenje će uključivati nabavu i ugradnju toplovodnog kotla, sanaciju četiri garderobe, radove na sanaciji terase uprave zgrade, sanaciju tribina centralnog tenis terena te sanaciju pristupnih površina prema bazenu i klizalištu. U daljnjim fazama predviđa se zamjena sustava filtracije bazenske vode te rekonstrukcija malog bazena za neplivače.

Podsjetimo, Grad Zagreb je nedavno krenuo u obnovu Doma sportova i izgradnju bazena Špansko, a uskoro počinje rekonstrukcija stadiona u Kranjčevićevoj te nakon toga gradnja novog stadiona na Maksimiru, a pokrenute su i pripreme za obnovu Košarkaškog centra Dražen Petrović.

„Snažno smo posvećeni ulaganju u sport. Rebalansom ovogodišnjeg proračuna, sredstva za Program javnih potreba u sportu povećali smo na 25 milijuna eura, što je značajan porast u odnosu na prošlogodišnjih 20 milijuna eura. Povećali smo sredstva za plaće trenera te u svibnju objavili natječaj za sufinanciranje vrhunskog sporta, u kojem su sredstva utrostručena u usporedbi s prethodnom godinom. Također, po prvi put smo pokrenuli i pilot projekt usmjeren na razvoj sporta u školama“, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

Isto tako, realizirano je 11 projekata izgradnje, dogradnje i sanacije školskih sportskih dvorana, a sada se radi na još četiri - za što je u gradskom proračunu izdvojeno više od 20 milijuna eura. Dograđene su dvorana OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Ante Kovačića i OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga, obnovljene su dvorane OŠ Voltino, OŠ Brestje, OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Lovre plemenitog Matačića, OŠ Petra Zrinskog, OŠ Otok, OŠ Mladost i STŠ Fausta Vrančića. Nadalje, trenutno su u tijeku radovi na sanaciji dvorane OŠ Kajzerica, a do kraja ove godine započet će i radovi na sanaciji dvorane OŠ Ive Andrića, OŠ Sesvetski Kraljevec te početkom 2025. i dogradnji dvorane OŠ Stjepana Bencekovića.

Gradske vijesti