clanak False

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba 2010.

19.04.2017.

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom tradicionalno je organizirao VII. gerontološki tulum, koji je svečano otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Manifestacija je održana na dan obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, 1. listopada, na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Zrinjevac), od 10,00 do 13,00 sati.

U kulturno-zabavnom i rekreativnom programu nastupilo je više od 500 izvođača (korisnici domova za starije i nemoćne osobe, Projekta gerontološki centri Grada Zagreba i kulturno-umjetničkih društava), a kao posebni gosti sve okupljene razveselili su Kraljevi ulice.

Poseban interes građana bio je za preventivno-zdravstveni dio programa u kojem su osigurani besplatni ciljani pregledi (mjerenje tlaka, kontrola razine šećera u krvi, mjerenje statusa vitamina i minerala te mjerenje tlaka venske cirkulacije).

Na štandovima su prezentirane aktivnosti domova za starije i nemoćne osobe, Projekta gerontološki centri Grada Zagreba, udruga umirovljenika, Zaklade Zajednički put te drugih organizacija civilnog društva čija se djelatnost odnosi na osobe starije životne dobi.


Kao i proteklih godina, i ove je godine biran najljepše uređeni štand te je zaslužno priznanje dobio Dom za starije i nemoćne osobe Trnje.

Grad Zagreb, kao prepoznatljivo dobar domaćin, ugostio je predstavnike i korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Sv. Antun iz Karlovca, koji su na štandu predstavili svoje aktivnosti, te Gradsko društvo Crvenog križa Grada Opatije – Klub 60+ koji su sudjelovali u glazbenom dijelu programa.

Za sve koji nisu bili u mogućnosti posjetiti VII. gerontološki tulum te one koji se želi prisjetiti pozitivne atmosfere i ugodnog druženja, pripremili smo galeriju fotografija.