clanak False

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba 2009.

19.04.2017.

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zakladom Zajednički put tradicionalno je organizirao VI. Gerontološki tulum koji je svečano otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević, prof.

Manifestacija je održana na dan obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Zrinjevac) od 10,00 do 13,00 sati.

Na Zrinjevcu je održan bogat kulturno - zabavni i rekreativni program u kojem je nastupilo više od 500 izvođača (korisnici Projekta gerontološki centri Grada Zagreba, domova za starije i nemoćne osobe i kulturno - umjetničkih društava), a posebna gošća bila je gospođa Gertruda Munitić, poznata operna pjevačica. 

Istovremeno, na 22 štanda mogli su se razgledati ručni radovi korisnika domova za starije i nemoćne osobe, Projekta gerontološki centri Grada Zagreba i udruga umirovljenika, a po prvi put prezentirana je i Zaklada Zajednički put koja je ove godine započela  s radom.

U preventivno-zdravstvenom dijelu programa građanima su bili osigurani besplatni ciljani pregledi kao što su: mjerenje tlaka, kontrola razine šećera u krvi, mjerenje statusa vitamina i mjerenje tlaka venske cirkulacije.

    

     
                Download                                         Download