clanak False

Dodijeljene majstorske diplome Obrtničke komore Zagreb

20.06.2024.
Foto: Vinko Badrov

U Matici hrvatskih obrtnika održana je svečana dodjela majstorskih diploma Obrtničke komore Zagreb. Prisutnim obrtnicima i ostalim visokim uzvanicima prigodno se obratio i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

Dodjela ovih diploma služi kao sjajan nastavak obrtničke tradicije u gradu Zagrebu gdje imamo čak 23 tisuće registrirana obrta u kojima je zaposleno oko 32 tisuće ljudi. Prepoznali smo ove djelatnosti kao ključnu gospodarsku granu i trudimo ih se kroz proračun Grada Zagreba podržati. Ove godine smo za njih osigurali 1 300 000 eura što je povećanje za 240 000 eura u odnosu na prošlu godinu, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet pa podsjetio kako je ovogodišnje izdanje Zagrebačkog obrtničkog sajma na Zagrebačkom velesajmu oborilo sve rekorde posjećenosti, a okupilo je 22 srednje strukovne škole i mnoštvo učenika srednjih i osnovnih škola.

Obrtnici koji su položili majstorski ispit, njih 161, dolaze s područja cijele Republike Hrvatske ali i inozemstva. S područja Udruženja obrtnika grada Zagreba majstorski ispit uspješno je položilo 44 kandidata, a Grad Zagreb sustavno podržava promociju ovakvih djelatnosti s ciljem očuvanja vrijednosti i tradicije naših obrtnika.

Na dodjeli se obrtnicima i ostalim uzvanicima obratio i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar te predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil. 
 

Gradske vijesti