clanak False

Doček Nove godine u Zagrebu

01.01.2024.
U novogodišnjoj noći gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević tradicionalno je obišao prihvatilište za beskućnike Crvenoga križa u Velikoj Kosnici, hitnu, vatrogasce i policiju, prije nego se na trgu pridružio sugrađanima i sugrađankama na dočeku Nove 2024. godine, uz Let 3 i goste. 

Gradonačelnik je rekao da je Grad Zagreb, uz dvije lokacije u Kosnici i Sesvetskom Kraljevcu, odvojio sredstva za uređenje dnevnog boravka i prenoćišta za beskućnike u centru grada, u Vukovarskoj, a kao sljedeći korak najavio otvaranje još jedne lokacije u zapadnom dijelu grada, u Ilici.

Nakon posjeta prihvatilištu gradonačelnik Tomašević se uputio prema Heinzelovoj ulici, gdje je posjetio Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba. Gradonačelnik je potom obišao vatrogasce, a onda i Policijsku upravu zagrebačku, i uvjerio se da noć prolazi mirno. 

Nešto prije ponoći Gradonačelnik se pridružio izvođačima na pozornici na Trgu bana Jelačića, i na glavnom zagrebačkom Trgu svima u Zagrebu i Hrvatskoj zaželio sretnu novu 2024. godinu!

Gradske vijesti