clanak False

Dani otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba

05.10.2024.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet danas su posjetili manifestaciju Dani otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. 

Ova manifestacija svake godine okupi tisuće posjetitelja, najčešće obitelji s djecom, a imaju priliku izbliza vidjeti i bolje upoznati rad vatrogasaca, vatrogasnu opremu, kacige, dišne sprave i drugu vatrogasnu opremu. 

„Svake godine uspijevamo povećati proračunska izdavanja za potrebe JVP-a, za nabavu novih vozila, moderizaciju tehnike, za novu vatrogasne opremu i za zapošljavanje dodatnih vatrogasaca, trenutno je u tijeku zapošljavanje njih 16. Drago mi je i što smo potpisali Kolektivni ugovor prije nekoliko tjedana za najveće povećanje plaća u Javnoj vatrogasnoj postrojbi do sada, od jednom, u povijesti. To vatrogasci zaslužuju“, poručio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

„Danas najmlađi uživaju na ovoj priredbi, ali ispod toga je jedna puno ozbiljnija priča, a to je da mi cijelo vrijeme učimo ljude kako se ponašati u požaru, kako se ponašati u drugim opasnim situacijama te kako je moguće preživjeti požar. Kroz pokazne vježbe i interaktivno sudjelovanje, dižemo svijest građana i predstavljamo rad vatrogasaca široj javnosti“, istaknuo je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih.

Dani otvorenih vrata JVP Grada Zagreba održava se već tradicionalno od 2003. godine.

Gradske vijesti