clanak False

Dan Stare Pešče

19.10.2024.
U organizaciji Vijeća mjesnog odbora Peščenica, u njihovim prostorima u Njegoševoj te u Bužanovoj na području od Kušlanove do Šulekove i na igralištu i oko igrališta III. gimnazije danas se održavaju "Dani Stare Pešče".

Bogati program obuhvaća aktivnosti za sve uzraste: od glazbene radionice za najmlađe (1-3 godine) i roditelje, do lova na blago, streličarstva i sportskih turnira za školarce. Za  umirovljenike su organizirana zdravstvena savjetovališta, mjerenje tlaka i šećera, a svi posjetitelji mogli su se okušati u nordijskom hodanju te uživati u zabavnim predstavama i izboru najsimpatičnijeg psa u natjecanju "Naj pes Pešče".

Događanje je u ugodnoj atmosferi obišao i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

"Znam da vas najviše zanima OŠ Dragutina Kušlana koja se obećava već 65 godina. Riješili smo imovinsko-pravne odnose, kupili parcelu, projektiramo školu i mogu najaviti da gradnja počinje za godinu dana", rekao je gradonačelnik Tomašević te naglasio da će to biti nova škola s 16 učionica, vlastitom dvodjelnom dvoranom, i konačno će omogućiti odvajanje III. gimnazije od OŠ Dragutina Kušlana i jednosmjensku nastavu u obje škole.

Gradske vijesti