clanak False

COVID-19 izvješće - 9.3.2021.

10.03.2021.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 118, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih, kao niti ukupan broj oboljelih još nismo primili pa ćemo taj podatak dostaviti naknadno.

Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 289 antigenskih testiranja, a 89 je nalaza bilo pozitivno (29,4%).

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 954 testiranja na SARS-CoV-2 i 98 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 104 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 401 osobu.

Od 104 obrađene pozitivne osobe: 40 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 46 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za sedam osoba je još u tijeku. Dvije su osobe doputovale iz BiH i Italije. Kod šest je osoba moguća izloženost na radnom mjestu, dok je kod dvije osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama. Jedno je dijete školske dobi obrađeno od strane liječnika školske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod dva učenika osnovnih te šest učenika i jednog nastavnika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 40 učenika osnovnih i 111 učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 447 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar