clanak False

COVID-19 izvješće - 8.2.2021.

09.02.2021.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 43.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 820 testiranja na SARS-CoV-2, a 25 nalaza je bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 35 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 220 osoba.

Od 35 obrađenih pozitivnih osoba: 15 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 14 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za dvije osobe je još u tijeku. Jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine, dok je jedno dijete školske dobi obrađeno od strane liječnika školske medicine. Kod dvije osobe moguća je izloženost u zdravstvenim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod četiri učenika i jednog nastavnika osnovne škole te jednog učenika srednje škole izrečena je mjera samoizolacije za 130 učenika osnovnih i devet učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 319 aktivnih slučajeva.


       


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar