clanak False

COVID-19 izvješće - 2.5.2021.

02.05.2021.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 200, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 59.727, što su 410 osoba više, nego jučer.
Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo antigenskih testiranja.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 550 testiranja na SARS-CoV-2 i 67 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 411 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 755 osoba.
Od 411 obrađenih pozitivnih osoba: 145 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 209 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za 31 osobu je još u tijeku. Kod šest je osoba moguće izlaganje na radnom mjestu, a osam je osoba obrađeno od strane liječnika obiteljske medicine. Jedna je osoba doputovala iz Crne Gore, a kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom okupljanja. Dvije su osobe korisnici/djelatnici domova za starije osobe. Kod dvije osobe moguće mjesto izloženosti su zdravstvene ustanove, dok su to kod pet osoba obrazovne ustanove.
U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva novooboljela korisnika i dvije djelatnice.
Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod 30 učenika i tri nastavnika osnovnih te jednog učenika i dva nastavnika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 475 učenika osnovnih i 20 učenika srednjih škola.
U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.
Na Zagrebačkom Velesajmu do sada je ukupno cijepljeno 49.586 osoba.
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 3.119 aktivnih slučajeva.

Detaljni izvještaj (PDF)

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar