landing
U službenom posjetu gradu Zagrebu od 22. do 25. listopada 2017. boravila je delegacija Grada Mainza predvođena gradonačelnikom Michaelom Eblingom u povodu velike obljetnice dvaju gradova, 50. obljetnice prijateljstva Zagreba i Mainza.

Gradonačelnik Bandić dočekao je svoga kolegu sa suradnicima 23. listopada 2017. na vrhu Uspinjače te su se zajedno uputili prema gradskoj palači Dverce gdje se održao službeni sastanak. Nakon sastanka gradonačelnik Zagreba dodijelio je zahvalnicu gradonačelniku Mainza za nesebičnu pomoć koju je Mainz iskazao u vrijeme Domovinskog rata te su oba gradonačelnika dali izjave za medije.

Prvog dana boravka posjećen je Tehnološki park na Zagrebačkom velesajmu, a dan je završio obilaskom Fontana kod Nacionalne sveučilišne knjižnice, koje su bile simbolično osvijetljene logom koji je izrađen u povodu 50 godina prijateljstva Zagreba i Mainza.
Sljedeći dan, 24. listopada, na zagrebačkoj Remizi dvojica gradonačelnika provozala su se oslikanim niskopodnim tramvajem NT 2200 „Zagreb-Mainz“, koji je pušten u promet 4. rujna 2017., a prometovao je zagrebačkim tračnicama do kraja godine.
Nakon vožnje tramvajem, delegacija se uputila prema Parku mira i prijateljstva kod zagrebačke Gradske uprave, gdje su gradonačelnici podigli zastavu Grada Mainza. Istog dana, delegacija Mainza prisustvovala je sastanku u Hrvatskoj gospodarskoj komori i sastanku u Njemačko-hrvatskoj industrijskoj i trgovinskoj komori.