clanak False

32. Zagrebački maraton

13.10.2024.
Start 32. Zagrebačkog maratona jutros je na Trgu bana Jelačića označio zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.
 
"Ovogodišnje izdanje Zagrebačkog maratona privuklo je više od 5000 trkača i trkačica iz čak 78 zemalja, čime Zagreb ponosno stoji uz bok najvećim maratonskim destinacijama svijeta," naglasio je zamjenik Korlaet te zaželio uspjeh svim trkačima i trkačicama te čestitao Zagrebačkom atletskom savezu na još jednoj vrhunskoj sportskoj manifestaciji od značaja za Grad Zagreb.
 
Osim glavne utrke - maratona, održani su i polumaraton te Garmin utrka na 10 kilometara, pružajući priliku za sudjelovanje ljudima svih uzrasta i razina kondicije. Ove utrke nisu samo simbol ustrajnosti i predanosti, već i promocija zdravog načina života, nudeći za svakoga ponešto – bilo da se radi o iskusnim maratoncima ili rekreativcima koji žele testirati svoje granice i brinuti o zdravlju.
 
Zamjenik Korlaet uručio je i nagrade pobjednicima 32. Zagrebačkog maratona: Tei Faber za prvo mjesto, Nataši Šuštić za drugo mjesto i Hani Malović za treće mjesto te Ivanu Pračaru za prvo mjesto, Andreju Hladniku za drugo mjesto i Kristijanu Rubiniću za treće mjesto.

Gradske vijesti