clanak False

150. obljetnica Filozofskog fakulteta u Zagrebu

19.10.2024.
Sveučilište u Zagrebu danas je svečano obilježilo 150. obljetnicu Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Događanju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

„Sa 110 programa, oko 6.000 studenata i drugoj po veličini knjižnici u cijeloj Hrvatskoj, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je sveučilište unutar sveučilišta. Kao gradonačelnik sam veoma ponosan na ovu instituciju koja je žarište intelektualnog napretka. Nadam se da će se kultura kritičkog mišljenja nastaviti i u podučavanju novih generacija“, naveo je gradonačelnik Tomislav Tomašević čestitavši 150. obljetnicu svim studentima i zaposlenicima.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu najstarija je i najveća hrvatska znanstvena i visokoškolska ustanova u humanističkim i društvenim znanostima. Pod imenom Mudroslovni fakultet s filozofičko-historijskim i matematičko-prirodoslovnim odjelima započeo je s radom akademske godine 1874./1875.

Danas FFZG ima 23 odsjeka, 1 samostalnu katedru, 130 katedara, 8 zavoda, 15 centara, 3 inozemna kulturna centra i zajedničku knjižnicu.

Gradske vijesti