clanak False

Zagreb ovaj vikend u znaku atletike, počeo Hanžekovićev memorijal

06.09.2024.

Počeo Hanžekovićev memorijal

Najveći atletski događaj u Republici Hrvatskoj,  Hanžekovićev memorijal počeo je danas Zagreb City Challengeom. Riječ je o natjecanju u disciplini skok u dalj za žene i muškarce koje se održava u samom središtu glavnog grada, na Trgu bana Jelačića.

„Ovom manifestacijom ostvarene su dvije izuzetne stvari: vrhunski sport donesen je u srce grada, čime se on dodatno popularizira i promovira, dok je naš trg oživljen novom dimenzijom i atmosferom“, rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet te svim natjecateljima poželio mnogo sreće i mogućih rušenja rekorda.

Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja na Trgu bana Jelačića su Amerikanka Jasmine Moore i Jamajčanin Shawn-D Thompson kojem je zamjenik Korlaet dodijelio pobjednički pokal, a gradonačelnik Tomislav Tomašević zaželio puno uspjeha u daljnoj karijeri.

Sutra je na rasporedu 10. Memorijal Ivana Ivančića, jedna od najjačih natjecanja u bacanju kugle, a završno događanje Memorijal Borisa Hanžekovića, s memorijalnom utrkom na 110m prepone za muškarce te ostale atletske discipline, održat će se u nedjelju 8. rujna na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost.
 
Međunarodni atletski miting Memorijal Borisa Hanžekovića, u organizaciji Atletskog kluba Dinamo-Zrinjevac, najstarije je međunarodno sportsko atletsko natjecanje koje se održava od 1951. godine u čast tragično preminulom atletičaru Borisu Hanžekoviću. Od 2020. godine Memorijal Borisa Hanžekovića uvršten je u svjetski rang natjecanja World Athletics Continental Tour Gold serije, u čijem se prestižnom rangu natjecanja nalazi Dijamanta liga

Gradske vijesti