clanak False

Opis poslova i podaci o plaći

09.06.2020.
OPIS POSLOVA I ZADATAKA:
        
- Obavlja složene poslove u vezi s pripremom i izradom programa zaštite zraka, akcijskog plana poboljšanja kvalitete zraka i kratkoročnih akcijskih planova te drugih akata iz djelokruga Odsjeka, osigurava praćenje kvalitete zraka i stanja okoliša te obavlja poslove vezane uz uspostavu i funkcioniranje lokalne mreže za praćenje kvalitete zraka i kategorizaciju područja prema stupnju onečišćenosti zraka, osiguravanje provođenja mjerenja posebne namjene po nalogu nadležne Inspekcije, prati stanje i propise iz područja zaštite zraka i svjetlosnog onečišćenja.                 
- Osigurava, prati i koordinira provedbu mjera zaštite i poboljšanja kvalitete zraka, prikuplja i analizira izvještaje nositelja mjera, provjerava i analizira učinke mjera zaštite zraka utvrđene planovima i programima iz područja zaštite zraka, izrađuje  i objavljuje izvješća o provedbi programa zaštite zraka, akcijskog plana za poboljšanje kvalitete zraka i kratkoročnih akcijskih planova, osigurava razmjenu informacija o provedbi akcijskog plana za poboljšanje kvalitete zraka i dostavlja Hrvatskoj agenciji za okoliš i prirodu, sudjeluje u provedbi projekata iz područja zaštite zraka i prati provođenje mjera za sprečavanje i ograničavanje šteta u okolišu.
- Prikuplja i prati izvješća o kvaliteti zraka, analizira rezultate praćenja kvalitete zraka i dostavlja ih u informacijski sustav zaštite zraka, objavljuje informacije o stanju kvalitete zraka, svjetlosnog onečišćenja i postupcima vezanim uz zaštitu zraka i svjetlosno onečišćenje.
- Izrađuje stručna mišljenja, izvješća, očitovanja i druge stručne materijale za potrebe Odjela ili drugih Ureda u dijelu koji se odnosi na kvalitetu zraka, mjere zaštite zraka i svjetlosno onečišćenje. Redovito objavljuje, održava i ažurira informacije iz područja zaštite zraka na službenim stranicama Grada.
- Surađuje u izradi nacrta gradskih propisa i akata u dijelu zaštite zraka, zaštite okoliša, svjetlosnog onečišćenja, prostornih planova i drugih dokumenata, te obavlja i druge poslove po nalogu.                                                                                                                                             
 
PODACI O PLAĆI:
 
Osnovna plaća je umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta – 2,49 i osnovice za izračun plaće u visini od 5.431,30 kn bruto, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.