clanak False

Opis poslova i podaci o plaći

27.11.2018.
OPIS POSLOVA I ZADATAKA:
 
– Priprema isplatu redovnih mjesečnih osobnih primanja prema zakonu, Obavlja povrat sredstva. Unosi podatke o novo ostvarenim pravima, promjenama prava u ostvarenim i korištenim pravima u sustav automatske obrade podataka. Sudjeluje u izradi zahtjeva za doznaku financijskih sredstava za mjesečne isplate novčanih primanja te ostalih zahtjeva za doznaku financijskih sredstava.
– Vodi evidencije o obavljenim isplatama, te broju i strukturi korisnika te unosi podatke o ostvarenim pravima u računalnu bazu podataka.
– Poduzima mjere za sprečavanje isplate ne pripadajućih novčanih prava, izrađuje popis korisnika radi dostave istog Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, postupa po podacima nadležnog tijela uprave za poslove matičarstva na temelju Pravilnika o načinu vođenja evidencije o obavljenim isplatama i dostavi izvješća o utrošenim sredstvima, te kontroli namjenskih trošenja sredstava.
– Knjiženje uskrata uplata i knjiženje osobnih primanja korisnika na poseban račun ovršenika sukladno Pravilniku o postupanju s primanjima i naknadama izuzetim od ovrhe, knjiženje ustega.  
– Kontrolira i knjiži naloge i druge dokumente o isplatama obavljenim po polaznim računima, utvrđuje pogrešna zaduženja po osnovnim i polaznim računima. Potvrđuje ili osporava stanje salda dugovanja i potraživanja.
– Izdaje strankama uvjerenja o visini osobnih primanja, te obavlja i druge poslove po nalogu.                 
                                                                                                                           
 
PODACI O PLAĆI:
 
Osnovna plaća je umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta – 1,64 i osnovice za izračun plaće u visini od 4.893,00 kn bruto, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.