clanak False

Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba isporučeno još devet vozila sanitetskog prijevoza

03.07.2024.
U samo dvije godine vozni park zagrebačke „Hitne“ obnovljen sa 61 novim vozilom!

Obnovom voznog parka i nabavom dodatnih vozila za sanitetski prijevoz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba unaprjeđena je kvaliteta hitne medicinske skrbi. Upravo kvalitetnija vozila omogućuju brže reagiranje i pružanje pomoći u kritičnim, odnosno hitnim stanjima kojih je u prosjeku oko 350 dnevno, a skraćuje se i vrijeme čekanja za povratak pacijenta iz ustanova.
 
U posljednje dvije godine Grad Zagreb je obnovio čak dvije trećine voznog parka Zavoda!

2022. nabavljena su 42 motorna vozila hitne medicinske pomoći ukupne vrijednosti 4.536.133,78 eura.
2023. je sklopljen ugovor za nabavu 19 vozila sanitetskog prijevoza, vrijednosti investicije od dodatnih 2.086.000,00 eura. Zavodu je početkom svibnja ove godine isporučeno 10 vozila sanitetskog prijevoza, a tijekom lipnja preostalih devet.
Pored toga, u 2024. su osigurana proračunska sredstva i za financiranje ugradnje dodatnih ležaja u pet nabavljenih sanitetskih vozila, kako bi omogućili da se preveze veći broj pacijenata u isto vrijeme i na taj način smanji njihovo vrijeme čekanja na prijevoz.
 
Ovakav pristup u održavanje visokih standarda brige i podrške u hitnim situacijama potvrđuje našu predanost u osiguravanje zdravlja i sigurnosti naših građana i cjelokupne zajednice, na čemu ćemo i dalje raditi kroz nova ulaganja.
 
 

Aktualnosti/događanja