clanak False

Dan narcisa 2024.

18.03.2024.
28. Dan narcisa održat će se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u subotu,
23. ožujka od 10:00 do 13:00 sati
 
Akcija Dan narcisa upozorava na važnost prevencije jedne od najčešćih smrtonosnih bolesti kod žena – raka dojke te je važno osvijestiti građane o načinima prevencije i kako možemo očuvati svoje zdravlje.
 
Upravo s tom misijom, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Hrvatska liga protiv raka, Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suorganizaciji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb te uz podršku partnera, organizira javnozdravstvenu akciju „Dan narcisa“ i pozivaju sve građane da se pridruže na 28. Danu narcisa gdje će uz razgovor s liječnicima, podjelu edukativnih letaka i simboličnu humanitarnu podjelu narcisa moći saznati sve najnovije informacije o prevenciji i liječenju raka dojke.
 
U sklopu 28. Dana narcisa na Trgu bana Jelačića bit će postavljen i mobilni mamograf u kojem će žene imati jedinstvenu priliku obaviti mamografiju bez uputnice i plaćanja pregleda.

Budući da se na mamografiju ne može doći nenaručeno, na Trgu će obaviti mamografiju već unaprijed naručene pacijentice, u dobi od 40 godina i starije, koje u posljednje dvije godine nisu napravile mamografski pregled. Naručiti se mogu na broj telefona 01/4696 309 radnim danom od 9:00 – 12:00 sati. Sve ostale zainteresirane sugrađanke mogu dobiti informacije i kontakte za preventivne mamografske preglede te o načinu uključivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke. Broj mjesta je ograničen.
 
Pridružite nam se na Trgu bana Josipa Jelačića u subotu 23. ožujka 2024.


Aktualnosti/događanja