clanak False

Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća obilježen Dan Stomatološkog fakulteta

08.02.2024.
U povodu proslave Dana Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Dana sv. Apolonije zaštitnice stomatološke struke i doktora dentalne medicine, danas je održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća, kojoj je prisustvovala izaslanica gradonačelnika, ujedno i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, mr. sc. Lora Vidović.

Čestitajući  Dan fakulteta, u ime gradonačelnika, kao i u svoje osobno te pozdravljajući brojne uvažene goste i uzvanike, pročelnica Vidović je istaknula kako zahvaljujući dugogodišnjoj znanstvenoj izvrsnosti, međunarodnim nastavnim aktivnostima, ali prije svega kvalitetnom radu sa studentima kojima je dentalna medicina životni izbor, zagrebački Stomatološki fakultet zauzima središnje mjesto u hrvatskoj stomatologiji.

„Grad Zagreb, kao mjesto sjedišta fakulteta, ponosan je na sva vaša dostignuća i uspjehe jer zajedno dijelimo nastojanje za unaprjeđenjem dentalnog zdravlja. Kao osnivač, iznimno smo ponosni na našu Stomatološku polikliniku s kojom Fakultet blisko surađuje, posebice u području specijalizacija, znanstvenih napredovanja i kontinuiranog obrazovanja djelatnika.“, kazala je pročelnica te navela kako, osim osnovnog djelovanja Stomatološke poliklinike, Grad Zagreb prepoznaje važnost zaštite dentalnog zdravlja naših sugrađana i sugrađanki kroz brojne projekte nadstandarda. Tako u suradnji s drugim ustanovama kojih je osnivač, Grad Zagreb provodi programe usmjerene ranjivim skupinama; poput djece, osoba s invaliditetom i djece s teškoćama ili osoba starije životne dobi, gdje su od posebne važnosti i mobilni timovi za kompleksne pacijente u domovima umirovljenika kojima je Grad osnivač.

„Želim još jednom čestitati svima vama koji ste pridonijeli i nadalje pridonosite obrazovanju, stjecanju teorijskih i praktičnih znanja i vještina doktora dentalne medicine te razvoju generacija liječnika i znanstvenika“, zaključila je pročelnica.
Prigodno izlaganje o radu i svim aktivnostima Fakulteta održala je dekanica prof. Zrinka Tarle, a pozdravnim riječima obratili su se i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. Stjepan Lakušić,  potpredsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Davor Miličić te ravnateljica Uprave za visoko obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Diana Mandić.

Aktualnosti/događanja