clanak False

Zbog poslijepotresne obnove ordinacije Doma zdravlja Zagreb - Zapad bit će izmještene na zamjenske lokacije

15.01.2024.
 
U prvoj polovici 2024. započet će radovi na cjelovitoj obnovi zgrade na adresi Prilaz baruna Filipovića 11, u kojoj su smještene ordinacije Doma zdravlja Zagreb Zapad i Poliklinike za bolesti dišnog sustava, zbog čega će biti potrebno zdravstvene djelatnosti izmjestiti na druge adrese. 
Početak preseljenja očekuje se nakon 15. veljače te će se odvijati u etapama, ovisno o završetku radova uređenja zamjenskih lokacija. Zbog iznimnih logističkih zahtjeva, preseljenje će trajati nekoliko tjedana te pacijente molimo za razumijevanje.

U postupku preseljenja osigurat će se nastavak rada svih djelatnosti Doma zdravlja i Poliklinike, a sugrađani će biti obaviješeteni putem internetskih stranica Doma zdravlja i Grada Zagreba, društvenih mreža, pisanih i usmenih obavijesti na samim lokacijama sa svim podatcima, radnom vremenu i kontaktima.

 • Poliklinika za bolesti dišnog sustava preselit će u Aveniju Većeslava Holjevca 22 (zdravstvena stanica Siget)
• Ordinacije obiteljske, fizikalne, interne i školske medicine, stomatologije, pedijatrije, medicine rada, ginekologije, te laboratorij i ljekarna sele u Grgura Ninskog 3 (nekadašnji Dom zdravlja Željezničar)
• Radiološka djelatnost bit će preseljena na Vrabečak 4
• Patronažna služba seli u Zagorsku 20.
• Uprava Doma zdravlja Zagreb - Zapad preselit će na Robne terminale u Jankomiru 
• Ordinacija Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež seli u Baštijanovu 52
• Higijensko-epidemiološka služba NZJZ Dr Andrija Štampar preraspodijelit će djelatnike na lokacije Vrabečak 4 i Albaharijevu 4. 
Naime, uslijed potresa, stari dio zgrade na lokaciji Prilaz baruna Filipovića 11 pretrpio je oštećenja te su izvedene hitne mjere sanacije. S obzirom na stupanj oštećenja, Dom zdravlja Zagreb – Zapad inicirao je projekt cjelovite obnove kako bi se konstrukcijskim ojačanjem zgrade i radovima, koji će omogućiti suvremenije medicinske uvjete, sigurnost pacijenata i zdravstvenih djelatnika podigla na višu razinu. Vrijednost projekta  iznosi preko 10 milijuna EUR .

Obnova objekata zdravstvenih ustanova bespovratnim financijskim sredstvima Fonda solidarnosti EU je jedan od prioriteta gradske vlasti pa su tako u 2022. obnovljena 24 zdravstvena objekta, a u 2023. su nastavljene aktivnosti koje se odnose na cjelovitu obnovu njih još 10.

Aktualnosti/događanja