clanak False

Dom zdravlja Zagreb-Istok jača specijslističko-konzilijarnu zdravstvenu djelatnost

02.07.2024.
Kao rezultat mapiranja potreba u zdravstvenoj skrbi na području Grada Zagreba, u sklopu reforme zdravstvenog sustava, otpočele su s radom tri nove specijalističke ambulante u Domu zdravlja Zagreb Istok.
Time će građanima istočnoga dijela Zagreba, kroz povećanje dostupnosti specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, biti osigurana cjelovitija zdravstvena usluga.
 
MAKSIMIR: DERMATOVENEROLOŠKA AMBULANTA (Hirčeva 1)
Tako je u Gradskoj četvrti Maksimir, u Hirčevoj 1, u novouređenom i novoopremljenom prostoru, s radom otpočela dermatovenerološka ambulanta. Uz već postojeće dermatološke ambulante u Sesvetama i Donjoj Dubravi, Dom zdravlja Zagreb-Istok nastoji osigurati optimalnu skrb o zdravlju kože kao i zaštiti i očuvanju spolnog zdravlja.
 
SESVETE: PSIHIJATRIJSKA AMBULANTA (Ninska 16)
Uzimajući u obzir visoku pojavnost (prevalenciju) i mogući kronični tijek, mentalni poremećaji su jedan od prioritetnih javnozdravstvenih izazova u svijetu pa tako i u Republici Hrvatskoj.
U Gradskoj četvrti Sesvete otvorena je nova psihijatrijska ambulanta u Ninskoj 16 čime građanima krajnjeg istočnog dijela Zagreba nastojimo osigurati bolju prevenciju, rano otkrivanje i dijagnostiku psihičkih poremećaja.
 
NEFROLOŠKA AMBULANTA (Ninska 16)
Dom zdravlja Zagreb-Istok jedini je zagrebački dom zdravlja pri kojem djeluje Odjel izvanbolničke dijalize, osnovan prije 38 godina. Odjel osigurava liječenje nadomještanja bubrežne funkcije za 40-tak pacijenata te uslugu turističke dijalize za osobe koje privremeno borave u Zagrebu. Nefrološka skrb će dodatno unaprijediti probir i liječenje osoba u riziku za razvoj kronične bubrežne bolesti te pripremi pacijenata za transplantacijsko liječenje.
 
ULAGANJE GRADA ZAGREBA
Psihijatrijska i nefrološka ambulanta rade u prostorima koji su ranije uređeni i opremljeni za postojeće timove, a dermatološka ambulanta u Maksimiru je uređena i opremljena financijskim sredstvima ustanove, što uključuje uređenje prostora, nabavu namještaja, medicinsko-tehničke opreme i lijekova. Financijska sredstva za rad ambulanti su osigurana temeljem ugovora sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. U Domu zdravlja Zagreb-Istok tako su s radom otpočele dvije liječnice specijalistice i liječnik specijalist-nefrolog, te jedna medicinska sestra.

Aktualnosti/događanja