clanak False

e - Bebe

23.02.2021.

Dragi roditelji, čestitamo na novom članu obitelji!
 
U želji da vam olakša prve dane s bebom Grad Zagreb je za vas pripremio novu uslugu e-Bebe uz pomoć koje možete iz svoga doma podnijeti zahtjev za novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta, a kako bi što više vremena proveli sa svojim novorođenim djetetom.

Za korištenje usluge e-Bebe potrebno je imati vjerodajnicu razinu 3 ili višeUVJETI  za ostvarenje prava na linku: https://www.zagreb.hr/novcana-pomoc-za-opremu-novorodjenog-djeteta/5723 …

KORISNIČKE UPUTE (PDF) možete preuzeti ovdje, a iste se nalaze i u aplikaciji.

OBRASCI – ukoliko ispunjavate uvjete kliknite OVDJE
 

Komunikacija se odvija putem osobnog korisničkog pretinca, a ukoliko nakon predaje zahtjeva niste odmah otvorili osobni korisnički pretinac ili ga već nemate otvorenog, preuzimanje zaključka moguće je i kroz ePisarnicu (Korisničke upute) ili u centralnoj pismohrani na Trgu Stjepana Radića 1, gdje možete zatražiti izdavanje arhivskog primjerka zaključka.  

I ne zaboravite, rok prijave za novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta, što vam daje Grad Zagreb u okviru široke lepeze demografskih mjera, traje šest mjeseci od dana rođenja djeteta.

VAŽNA NAPOMENA! Korisnik novčane pomoći mora živjeti u zajedničkom kućanstvu sa svom svojom djecom navedenom u zahtjevu sve do isplate novčane pomoći u cijelosti.  

Listu prihvatljivih vjerodajnica sigurnosne razine 3 ili više možete vidjeti na poveznici
https://gov.hr/e-gradjani/lista-prihvacenih-vjerodajnica/1667


Prezentacija e-Bebe