clanak False

Započeo drugi dio isplate na temelju Zaključka o novčanoj naknadi za umanjenu kakvoću življenja na području utjecaja građevine namijenjene zbrinjavanju otpada Prudinec - Jakuševec

05.12.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima posjetio je stanovnike Mičevca, Jakuševca i Hrelića koji su stekli pravo na novčanu pomoć zbog umanjene kakvoće življenja, a s kojima se jučer te danas tokom dana sklapaju dodaci ugovora prema kojem će se do Božića isplatiti iznos od 1340 kuna po članu obitelji.

Radi se o oko 2060 stanovnika koji su pravo ostvarili temeljem novog Zaključka o novčanoj naknadi za umanjenu kakvoću življenja na području utjecaja građevine namijenjene zbrinjavanju otpada Prudinec – Jakuševec donesenog 19. travnja ove godine.

Iza Nove godine ćemo otvoriti nove pregovore kako bi ustvrdili da li postoje još kakve mogućnosti, komentirao je gradonačelnik i zahvalio sugrađanima na strpljenju.
  
Podsjetimo, temeljem izmjene Zaključka iz 2014., u travnju je donesen Zaključak kojim se žiteljima Hrelića, Jakuševca i Mičevca, i to po pravednijim kriterijima, omogućilo ostvarivanje pripadajućih prava. Prema novom Zaključku, definicija obitelji se promijenila – uz dosadašnje: bračni i izvanbračni drug, djeca, usvojenici i roditelji vlasnika nekretnine pravo se proširilo i na bake i djedove, unuke, praunuke, braću i sestre te snahe i zetove vlasnika nekretnine), a uveo se i kriterij boravišta. Također, kao granica za ostvarivanje prava na novčanu naknadu u novome Zaključku za priznanje statusa starosjedioca je 1. siječnja 1975.

Gradske vijesti - 2017.