clanak False

Božićno drvce za Sofiju

01.12.2017.
Grad Zagreb već tradicionalno, od 2010. godine, poklanja božićno drvce gradovima prijateljima kao odraz dobrih odnosa i suradnje. Ove godine božićno drvce, okićeno tradicionalnim hrvatskih ukrasima, krasit će prijateljski Grad Sofiju, ispred Nacionalnog arheološkog muzeja na Boulevardu Knyaz Aleksandar Dondukov.
 

Prigodnoj svečanosti i paljenju lampica na boru u Sofiji, prisustvovala je večeras, kao izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, zamjenica Jelena Pavičić Vukičević,  zamjenik gradonačelnice Grada Sofije Todor Chobanov i državna tajica Loreta Bertoša Kušen.

Ova jelka ne samo da simbolizira kršćanski blagdan Božić već predstavlja dugogodišnje, iznimno plodne i prijateljske odnose naših dvaju gradova. Tradicionalno okićene božićne jelke simboliziraju zajedništvo i suradnju, stoga vjerujem kako će se narednih blagdana u Sofiji osjetiti duh zagrebačkog Božića i načina na koji se on slavi, rekla je zamjenica Pavičić Vukičević pozvavši građane Sofije da posjete Zagreb u vrijeme Adventa čiji je program prepun iznimnih kulturno-umjetničkih i gastronomskih sadržaja za sve posjetitelje.
 
Grad Zagreb je do sada poklonio božićno drvce gradovima Sarajevu, Ljubljani, Budimpešti, Berlinu, Rimu i Beču.
 
 

Gradske vijesti - 2017.