clanak False

Sastanak s delegacijom Općine Centar Sarajevo

22.12.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, danas se u zgradi Gradske uprave sastao s delegacijom Općine Centar Sarajevo koju je predvodio načelnik Nedžad Ajnadžić.

Nakon što im je izrazio dobrodošlicu, gradonačelnik je naglasio da je prijateljstvo dvaju gradova, Zagreba i Sarajeva, na zavidnoj razini te da im zagrebačka Gradska uprava stoji na raspolaganju za razmjenu iskustava na svim područjima.

Zahvaljujući domaćinima na lijepim riječima, načelnik Općine Ajnadžić je objasnio da delegacija Općine Centar želi iskoristiti posjet hrvatskoj metropoli da bi prikupili što više iskustava, naročito u području pripreme, planiranja i provedbe projekata za korištenje fondova Europske Unije te u području partnerstva u EPA programu prekogranične suradnje.

Posebni savjetnik gradonačelnika Harun Omerbašić je istaknuo da Grad Zagreb želi širiti prijateljstvo i dobrosusjedske odnose s Bosnom i Hercegovinom i njezinim glavnim gradom. Uvjereni smo da BiH čeka sličan europski put kao onaj što ga je prošla Hrvatska prije nekoliko godina. Želimo da naše dobre prakse i iskustva na tom putu budu vodilja za Sarajevo i za cijelu BiH, rekao je. 

Gradske vijesti - 2017.