clanak False

Advent zagrebačkih obrtnika i Poljoprivredni božični sajam u Pušći

02.12.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić i predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar obratili su se prisutnima na službenom otvorenju manifestacije Advent zagrebačkih obrtnika, koja se do 6. siječnja održava na Trgu bana Jelačića.

Ova je manifestacija još jedan turistički proizvod i prilika da gostima predstavimo autohtone i prepoznatljive suvenire i druge proizvode naših vrijednih obrtnika koji posebno sada, u vrijeme Adventa, daju poseban štih gradu, rekao je gradonačelnik prilikom otvorenja.
 
Zahvaljujući  potpori Grada Zagreba i gradonačelnika, članovi Udruženja obrtnika grada Zagreba i ove će godine biti dio blagdanske Adventske zagrebačke priče u sklopu koje će građanima i svim posjetiteljima Zagreba predstaviti svoje proizvode na 17 kućica.
 

Prije toga, zagrebački je gradonačelnik pozdravio prisutne na otvorenju 14. poljoprivrednog božićnog sajma u Pušći u sklopu kojeg se održava 13. izložba rakija ZG županije i 10. izložba sireva ZG županije.
Sajam, čiji je organizator Općina Pušća, ima za cilj potaknuti promociju tradicije, običaja, kulture, poljoprivrednih proizvoda i gospodarstva toga kraja.
 

Gradske vijesti - 2017.