clanak False

Konferencija Stambene zgrade: edukacija na kućnom pragu u dva koraka

29.11.2017.
U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je konferenciju  na temu: Stambene zgrade: edukacija na kućnom pragu u dva koraka.

Konferencija je održana po prvi puta u organizaciji Udruge predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba na kojoj su se okupili predstavnici suvlasnika i stanari stambenih zgrada te predstavnici javnih institucija koje su na bilo koji način povezane s javnim odnosno javno-privatnim potrebama stanara stambenih zgrada.

Teme konferencije koja se održala pod pokroviteljstvom Grada Zagreba su : razvrstavanje komunalnog otpada, ugradnja razdjelnika topline, obnova fasada i zaštita od grafita, zaštita od požara, potresa i poplave te urbana sigurnost u prevenciji i samozaštiti.

 Ovom konferencijom želimo podignuti svoj glas razuma i pozvati sve javne institucije na užurbano traženje novih rješenja koje će njihove zajedničke zakonske ovlasti dovesti na kućni prag svakog stana, rekao je predsjednik Udruge Zdravko Vladanović te dodao da stambene zgrade nisu samo privatno pitanje već imaju i javni karakter.

S jedne strane zadaća Grada je raditi na ekološkoj osvješćenosti građana kako bi grad učinili ljepšim, čišćim i toplijim za život, a s druge strane je obnova fasada i zaštita od grafita, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Uvjeren sam da će do proljeća zahuktati projekt obnova fasada, koji će Grad subvencionirati sa 80 posto i stanari zgrada sa 20 posto. Ovaj milenijski projekt s kojim bi napokon grad Zagreb došao na pijedestal najurednije europske metropole, pomogao bi i građevinskoj industriji, jer će posao dobiti 10 do 12 tisuća ljudi iz te branše, zaključio je gradonačelnik.  
 

Gradske vijesti - 2017.