clanak False

MAKERbuino - Pobjednik Zagreb Connect 2017.

07.12.2017.
Jučer se održala četvrta konferencija Zagreb Connect 2017 u organizaciji Grada Zagreba i Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) u Kongresnom centru na Zagrebačkom Velesajmu.
Pobjednik ovogodišnjeg Zagreb Connect startup natjecanja je MAKERbuino koji je osvojio prvu nagradu u iznosu od 60.000kn! MAKERbuino je “uradi-sam” elektronički set, odnosno kutija s elektroničkim komponentama potrebnim za sastavljanje vlastite retro igraće konzole.

Ova nagrada mi puno znači zbog daljnjeg ulaganja u razvoj MAKERbuino proizvoda, širenje proizvodnih kapaciteta i marketing, izjavio je direktor pobjedničkog tima Albert Gajšak.

Konferenciju je posjetilo više od 600 sudionika koji su mogli uživati u zanimljivim raspravama, predavanjima, međusobnim razmjenama iskustava te mogućnostima povezivanja kroz networking.
Ovogodišnji Zagreb Connect otvorio je uvodnim govorom i ohrabrujućim riječima za startupove Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskih poslovnih anđela (CRANE). Startupovima je poručio da je sama ideja 1% uspjeha dok preostalih 99% čine kreativnost i znanje, a najviše upornost.

Zagreb Connect je odskočna daska koja inovativnim ljudima s perspektivnim idejama olakšava put prema uspješnoj poduzetničkoj budućnosti, te smo jako ponosni što se četvrtu godinu za redom okupio ovako veliki broj mladih inovativnih ljudi, izjavio je Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Također, na Zagreb Connectu imali smo priliku čuti zanimljiva predavanja gošće iz Izraela Anat Avni-Papo, Ingrid Vanderveldt, direktorica Empowering a Billion Women By 2020, Kallea Pallinga, člana Estonskog parlamenta, Julie Meyer, direktorice Ariadne Capitala iz SAD-a, Nenada Bakića, stručnjaka za STEM područje i brojne druge.
 
Više informacija na: www.zagrebconnect.zagreb.hr

Gradske vijesti - 2017.