clanak False

Poklon s pričom - Story super Božić sa superseniorima_ Od 2. prosinca 17. do 7. siječnja 18. u Story Supercaffeu i Preobraženskoj ulici očekuje vas bogat program svakog dana

21.11.2017.
Na današnjoj konferenciji za novinare u SuperCaffeu predstavljen je projekt Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima kao nastavak prošlogodišnjeg uspješnog projekta Poklon s pričom, koji prije svega ističe važnost pravih životnih vrijednosti i svega onoga što Božić zaista simbolizira.
 
Projekt se, od 2. prosinca do 7. siječnja, održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a u njemu i ove godine sudjeluju brojne osobe iz javnog života i građani Republike Hrvatske.
 
Ideja ovogodišnjeg projekta je kroz scenografiju, gastronomsku i edukativno-zabavnu ponudu uključiti građane svih dobi, posebice starije i djecu, u razne aktivnosti, a osim toga, ove godine će osobe iz javnog života svoje poklone - ručno izrađene kuglice za bor – darovati Superseniorima. Kuglice će biti izložene tijekom cijelog Adventa, a moći će se i zamijeniti za donaciju, čiji cijeli iznos ide Zakladi Zajednički put za različite modele pomoći i rada sa starijim osobama.
 
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić zahvalio se organizatorima na doprinosu ovogodišnjem programu Adventa te pozvao sve građane da se aktivno uključe u Projekt a samim time i u doniranje sredstava. Ova akcija ima samo jedan cilj – uključivanje osoba starije životne dobi u svakodnevicu poticaj da budu što aktivniji i imaju što bogatiji i bolji život.

Posebni savjetnik Predsjednice Grabar Kitarović dr.sc. Tomislav Madžar također je iskazao podršku projektu u ime Predsjednice te dodao U RH ima oko milijun osoba starije životne dobi koje zaslužuju da prema njima budemo izuzetno empatični.

Ponosna sam što je naš projekt ove godine posvećen Superseniorima, koji zaslužuju svu našu pozornost i skrb. Oni su mudriji, s puno više iskustva, topliji, emotivniji, a najmanje što im mi možemo dati zauzvrat jest da im omogućimo da budu što sretniji, rekla je generalna direktorica tvrtke Adria Media Zagreb Ivona Čulo zahvalivši predsjednici i gradonačelniku što su prepoznali njihovu inicijativu.

Vjerujem da će ovaj projekt pridonijeti osvještavanju javnosti o potencijalima koje starije osobe imaju i kojima doprinose boljitku zajednice, naglasila je upraviteljica Zaklade Zajednički put Ines Vrban, a pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić istaknula je da su osobe starije životne dobi u fokusu socijalne politike Grada Zagreba.

Ove godine održat će se i bogat program Super Božić koji će kroz svoje aktivnosti angažirati sve dobne skupine.
Najmlađi posjetitelji srijedom će moći sudjelovati u kreativnim radionicama, a subotom i nedjeljom se družiti s Djedom Mrazom u kutku Djeda Mraza. Oni nešto stariji uživat će uz glazbu DJ-a na prijepodnevnoj subotnjoj Spitzi i zabaviti se petkom na večernjim koncertima različitih poznatih glazbenika. Supersenior Disco Fever utorkom večer je posvećena osobama starije životne dobi te je zamišljena u stilu plesnih večeri koje će vratiti duh nekadašnjih zagrebačkih plesnjaka. Osim toga, tijekom cijelog Adventa svakog radnog dana bit će organizirane razne radionice za osobe starije životne dobi.
 
 

Gradske vijesti - 2017.