clanak False

Prijem za seniorsku košarkašku reprezentaciju

21.11.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u palači Dverce hrvatsku mušku košarkašku reprezentaciju uoči kvalifikacijskih utakmica za Svjetski kup 2019.

Reprezentacija je jučer počela s pripremama koje će odraditi u Zagrebu nakon čega kreću na svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetski kup protiv Nizozemske koja je na rasporedu već u petak, 24. studenoga, dok je  druga utakmica, ona protiv Italije, 26. studenoga u KC Dražen Petrović.

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković zahvalio se na prijemu i podršci koju im gradonačelnik pruža, a što im, naglasio je, puno znači. Kapetan momčadi Filip Krušlin izrazio je nadu da će reprezentacija u ovim kvalifikacijama ispuniti očekivanja navijača.

Nije lako obraniti čast hrvatske košarke nakon Ćosića, Petrovića, Vrankovića, Kukoča, Rađe…Želim vam prije svega puno zdravlja, da grizete, da budete pravi tim, u vašu domoljubnost i spremnost da date svoj maksimum za Hrvatsku uopće ne sumnjam, ali treba i malo sreće, rekao je gradonačelnik Bandić, iskazavši uvjerenost da će reprezentacija izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu 2019. u Kini, a što će Grad Zagreb znati nagraditi.

Svojim dolaskom potporu hrvatskim košarkašima dao je i novi izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.
 
 

Gradske vijesti - 2017.