clanak False

3. tradicionalni susret predstavnika manjina grada Zagreba i medija

15.12.2017.
Zahvalivši za doprinos multikulturnoj i multietničkoj slici grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je prisutne na trećem tradicionalnom susretu predstavnika nacionalnih manjina grada Zagreba i medija, održanom danas u gradskoj palači Dverce. Okupljenima je dobrodošlicu zaželio i predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Zagreba Dušan Mišković.

Pripadnici nacionalnih manjina, naši sugrađani i susjedi, vole svoj grad i svoju domovinu. Njihov doprinos zajednici svrstava Zagreb među najtolerantnije i najraznolikije Europske metropole, rekao je gradonačelnik dodavši kako uvažavanje različitosti i poštivanje raznih kultura u našem gradu treba biti uzor drugim gradovima, ne samo u Hrvatskoj, već u cijelome svijetu.

Gradonačelnik je zahvalio i medijima koji te vrijednosti prenose svojoj publici i podržavaju trud i nastojanja predstavnika i vijeća nacionalnih manjina te je, skupa s predsjednikom Miškovićem, uručio zahvalnice koje Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Zagreba dodjeljuje za praćenje manjinskih događanja u Zagrebu.

U kategoriji za medijsko praćenje rada i aktivnosti nacionalnih manjina Grada Zagreba zahvalnice su dobili: za najbolju medijsku kuću Z1 televizija, za novinara godine urednica programa Multikultura Hrvatskoga radija Željka Mandić, a za emisiju godine ekipa koja stoji iza Manjinskog mozaika Radio Sljemena. 

Gradske vijesti - 2017.