clanak False

Gradonačelnik primio delegaciju Zagrebačkog atletskog saveza

24.11.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi delegaciju Zagrebačkog atletskog saveza, predvođenu predsjednikom i tajnikom, Markom Jakopovićem i Franjom Kordićem nakon uspješno održanog ovogodišnjeg Zagrebačkog maratona.
 
Gosti su gradonačelniku zahvalili na dosadašnjoj podršci te naglasili da se iz godine u godinu povećava broj sudionika na Maratonu ali i činjenicu da privlači sve više vrhunskih maratonaca iz svih zemalja svijeta, što rezultira i postizanjem vrhunskih rezultata. Ove godine najbolji rezultat na Maratonu bolji je od onih postignutih u Chicagu i New Yorku, napomenuo je Marko Jakopović, dodavši da bi ga željeli još više popularizirati tako da idućih godina broj sudionika i vrhunskih maratonaca bude još veći od dosadašnjeg.
 
Zagrebački maraton postaje, uz Snježnu kraljicu i Hanžekovićev memorijal, treći zagrebački sportski brand, istaknuo je gradonačelnik čestitavši organizatorima na dobroj organizaciji. Kako bi postigli da se poveća broj sudionika bitno je motivirati mlade ljude, školarce i studente, rekao je gradonačelnik i predložio da se iduće godine uvede praksa da učenici i srednjoškolci koji istrče utrku u dužini pet kilometara dobiju peticu iz tjelesnog ili zalaganja. Gradonačelnik je, također, predložio da se u proljeće na Bundeku organizira utrka za osnovnoškolce i srednjoškolce i na Jarunu utrka za studente. To bi bila svojevrsna uvertira u Zagrebački maraton, a bili bi i prva europska metropola koja bi imala takve utrke, dodao je gradonačelnik.

Gradske vijesti - 2017.