clanak False

Otvoreno predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Šangaju

01.12.2017.
Na poziv predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića, izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno zamjenicom gradonačelnika Oliverom Majić, prisustvovalo je 29. studenoga otvorenju predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Šangaju u okviru kojeg je obilježena i 25. godišnjica uspostave gospodarskih odnosa Hrvatske i Kine.
 
Nakon svečanog otvorenja održan je Hrvatsko-kineski gospodarski forum na kojem je sudjelovalo više od stotinu kineskih gospodarstvenika, a koji je zaključen potpisivanjem Sporazuma o suradnji između HGK i Komore za međunarodnu trgovinu Šangaja CCPIT COIC. Prisutnima se na Forumu obratila i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić koja je, između ostalog, nazočne pozvala da posjete manifestaciju Advent u Zagrebu.
 
U okviru boravka u Šangaju, Zagrebačko je izaslanstvo 30. studenoga posjetilo tvrtku ZPMC Shanghai Zhenhua Heavy industries company limited, gdje se sastalo s predstavnicima tvrtke i održalo prezentaciju projekta pametnog parkiranja.
 
U Šangaju je boravila i gospodarska delegacija koju su sačunjavali predstavnici tvrtki, Hrvatske gospodarske komore, predstavnici Ureda predsjednice RH, Ministarstva turizma, te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
Uz zamjenicu gradonačelnika, u izaslanstvu Grada Zagreba bile su voditeljica podružnice Zagrebparking Ana Preost i voditeljica Službe za međugradsku suradnju Tihana Marić.

Gradske vijesti - 2017.