clanak False

Otvoreni Dani Beča u Zagrebu

28.11.2017.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, zajedno s izaslanikom gradonačelnika Grada Beča Markusom Schoberom, otvorila je večeras na Trgu bana Jelačića dvodnevnu manifestaciju Dani Beča u Zagrebu.

Riječ je o manifestaciji koja će u Zagreb donijeti bečki adventski doživljaj  te inovativne projekte zbog kojih je Beč već osmi put zaredom proglašen gradom s najvišom kvalitetom življenja na svijetu.

U šatoru na glavnom gradskom trgu prodaje se kuhano vino i punč u tradicionalnim šalicama bečkog božićnog sajma, a prihodi od prodaje bit će udvostručeni te donirani Udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Krijesnica.

Sutra se program nastavlja konferencijom u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti na Zrinjevcu gdje će Bečki i zagrebački stručnjaci razmijeniti iskustva na izlaganjima i raspravama te u radnim grupama. Govorit će se o temama koje uključuju planiranje grada u okviru Smart City te Urban Mobility programa, energetska sanacija zgrada pod spomeničkom zaštitom, turizam u doba ekonomije dijeljenja i start-up tvrtke koje su strateški važne za obje prijestolnice.
 

Više o Danima Beča u Zagrebu

Gradske vijesti - 2017.